Geschiedenis

Geschiedenis

In 2013 fuseerden K. Everbeur Sport en VC Volharding Okselaar. De omstandigheden brachten beide clubs rond de tafel om een nieuwe vereniging uit de grond te stampen. Everbeur zou opnieuw naar de provinciale reeksen degraderen, had trouwe sponsors, maar geen jeugdwerking. Okselaar beleefde sportieve hoogtepunten. Zij zouden voor het eerst in hun geschiedenis naar 2de provinciale gaan en hadden een mooie jeugdwerking opgebouwd, maar vonden in hun kleine dorpje niet de sponsors om op dit niveau te gaan spelen.

Everbeur en Okselaar waren altijd water en vuur. Ze speelden meermaals geladen derby’s naast de sporthal van Averbode en aan de kerk van Okselaar. Nu bleek dat ze elkaar nodig hadden en elkaar beter aanvullen dan iedereen dacht. Het kernbestuur van Everbeur en van Okselaar besloot een nieuwe club op te richten: FC Averbode Okselaar. Ze namen het stamnummer van Everbeur over en kozen voor de kleuren blauw-wit-groen, een mix van de originele kleuren. De seniorenploegen zouden hun thuiswedstrijden spelen in “de Hel op de Hei” in Averbode, de jeugdwerking ging verder in Okselaar.

Gestaag bleef de club verdergroeien. Dankzij zijn trouwe sponsors kon FCAO rustig werken aan de toekomst, ondanks de snelle degradatie naar 2de provinciale. De senioren gingen in hun eerste jaar in competitie met een eerste ploeg en reserven, een mix van nieuwe spelers en oud-gedienden van Everbeur en Okselaar. Vandaag zijn er twee eerste ploegen. Ook de jeugdwerking ziet jaar na jaar meer spelers naar Okselaar komen en schrijft nu al een tijdje een tiental ploegen in, van U6 tot U21.